Πάτρα

Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας.Η πόλη διαθέτει δύο πανεπιστήμια (Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο) και ένα Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και συνδεδεμένα με αυτά ερευνητικά ινστιτούτα, που την καθιστούν επιστημονικό κέντρο με σημαντικές επιδόσεις στην τεχνική εκπαίδευση. Η σύγχρονη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει το προάστιο της Πάτρας Ρίο με το Αντίρριο, ενώνοντας την Πελοπόννησο με τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Επιπλέον, η πόλη καυχιέται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό, μεσογειακού τύπου καρναβάλι της, το περίφημο Πατρινό καρναβάλι, τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του οποίου είναι τα σατιρικά και φαντασμαγορικά άρματα και οι θεαματικοί χοροί και παρελάσεις. Η τοπική πολιτιστική σκηνή ξεχωρίζει στις θεατρικές και τις πλαστικές τέχνες και τη σύγχρονη αστική λογοτεχνία. Η πόλη της Πάτρας ήταν επίσης η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006.

Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε την Πάτρα, σίγουρα θα απολαύσετε κοντινές εκδρομές στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και θα γνωρίσετε μέρη απαράμιλλης ομορφιάς.

Καλάβρυτα – Οδοντωτός

Τα Καλάβρυτα είναι απλώς το πιο όμορφο και τουριστικά αξιοποιημένο θέρετρο της Αχαΐας. Σε απόσταση μιάμιση ώρας περίπου με το αυτοκίνητο, συνδυάζει πόλη (με εστιατόρια και καφέ) και το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Πελοποννήσου. Έτσι, μια εκδρομή μέχρι εκεί μπορεί απλά να περιλαμβάνει ένα καφέ και φαγητό, ή αφορμή για σκι, snowboard, επίσκεψη στους μουσειακούς χώρους της πόλης, το Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, το Μέγα Σπήλαιο κλπ. Ιδανικός τρόπος να πάει κάποιος στα Καλάβρυταθεωρείται μέσω του διάσημου Οδοντωτού Σιδηρόδρομου. Φτάνουμε μέχρι το Διακοφτό κι από εκεί παίρνουμε το τρένο, απολαμβάνοντας μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Ευρώπης.

Ναύπακτος - Ορεινή Ναυπακτία

Με την γέφυρα να μας ενώνει, πλέον η Ναύπακτος είναι απλά ένα διαφορετικό προάστιο της Πάτρας, καθώς είναι λιγότερα από 20 τα λεπτά που μας χωρίζουν. Το λιμανάκι της Ναυπάκτου είναι από τις πιο όμορφες γωνιές ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και πραγματικά ενδείκνυται μια ωραία χειμωνιάτικη λιακάδα για καφέ και εν συνεχεία φαγητό. Με πολλές επιλογές, από φτηνό φοιτητικό, έως πολύ glamorous, ιδιαίτερα το βράδυ υπό το φως των κεριών και με τον εξαιρετικό φωτισμό του γραφικού λιμανιού, για ειδικές περιπτώσεις!